Menu

NEUROLOGIE

În fiecare zi, de luni până vineri, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, pacienții noștri pot beneficia de consultații gratuite, rețete compensate sau gratuite.
*Pentru mai multe detalii privind accesul la consultații decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate, vă rugăm să contactați recepția clinicii la numarul de telefon 0374 46 22 22.

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

INSTITUTUL RONEURO,
Centru de Cercetare si Diagnostic al Bolilor Neurologice
Str. Mircea Eliade Nr. 37, Cluj Napoca, Romania
tel: 0374 46 22 22
tel: 0374 46 11 11
tel: 0374 46 00 00
fax: 0364 10 00 33
email: receptie(at)roneuro.ro

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Accesati pagina dedicata regulamentului de voluntariat

AICI

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Servicii terapie manuala

Servicii de terapie manuala in asociere cu stimularea magnetica repetitiva periferica/transcraniana

Aceasta reprezinta un tip de terapie de recuperare neurologica complexa, unica in Romania, care combina mai multe tehnici inovative cu scopul de a aborda pacientul intr-o maniera holistica si eficienta.

Terapia manuala  reprezinta o forma de terapie, parte a fizioterapiei. Este o abordare individualizata ce presupune evaluarea in detaliu a musculaturii, articulatiilor si tesuturilor nervoase si mai ales a fasciei. Terapia manuala are la baza concepte specifice de biomecanica si neurofiziologie, fiind un domeniu de granita intre specialitati medicale precum fizioterapia/ kinetoterapia, medicina manuala, ortopedia si reumatologia. Tehnici folosite in terapia manuala:

  • Tehnici de mobilizare a tesuturilor moi, inclusiv tehnici miotensive si miofasciale, cu unelte speciale.

  • Tehnici de eliberare a punctelor trigger.

  • Dynamic tape, rol in corectarea biomecanicii coloanei vertebrale sau a diferitelor articulatii

Un rol special il au tehnicile de manipulare diafragmatica, care ajuta la cresterea capacitatii respiratorii, cu rol secundar, dar deloc neglijabil, in diminuarea durerii cronice, scaderea anxietatii si a depresiei, relaxare.

Stimularea magnetica periferica repetitiva (rPMS)

Stimularea magnetica este o procedura neinvaziva, nedureroasa si fara efecte secundare nedorite, de activarea a nervilor periferici.

Spre deosebire de stimularea electrica periferica, stimularea magnetica actioneaza direct pe structurile nervoase si este nedureroasa. Efectul resimtit este acela al unei contractii musculare sau furnicaturi, in functie de protocolul de stimulare.

In practica curenta folosim mai multe protocoale de stimulare periferica, in functie de obiectivul urmarit: se poate folosi in vederea diminuarii senzatiei dureroase, pentru facilitarea contractiei sau a relaxarii musculare.

In mod normal, in timpul unei sedinte se asociaza toate aceste trei tipuri de stimulare cu tehnici de terapie manuala si miscari active, astfel incat efectul de relaxare musculara/ facilitare a anumitor miscari sa fie maxim. Scopul este acela de a reechilibra diferitele dezechilibre musculare care apar in patologiile neurologice, actionand pe intreg complexul functional neuro-muscular. Un rol foarte important il au tehnicile specifice non-invazive de stimulare vagala. Nervul vag este unul dintre cei mai importanti nervi cranieni, cu rol esential in reglarea echilibrului dintre sistemul simpatic si parasimpatic, cu efecte inlcusiv asupra sistemului nervos central.

Stimularea magnetica transcraniana repetitiva (rTMS)

Acest tip de stimulare este localizat la nivelul sitemului nervos central, cu efect direct asupra neuroplasticitatii cerebrale. Este nedureros, non-invaziv, nu necesita anestezie si nu iradiaza. Exista protocoale specifice pentru diferite patologii. Cel mai frecvent, la noi in clinica se utilizeaza in depresie sau anxietate, in asociere cu terapia cognitiv-comportamentala; in migrena in asociere cu terapia manuala si rPMS; in anumite cazuri in tinitus, durere cronica sau pareze, de asemenea in asociere cu terapia manuala si rPMS.

Patologii pe care le abordam;

  • Durerei cronice – disfunctia articulatiei temporo-mandibulare, dureri faciale atipice, nevralgie de trigemen, migrene, cervicalgii, toracalgii, lombalgii

  • Tinnitus

  • Pareze faciale periferice sau centrale

  • Pareze in urma accidentelor vasculare cerebrale sau a traumatismelor cranio-cerebrale

  • Probleme in limitarea anumitor miscari

  • Anxietate*

  • Depresie*

În urma evaluării funcționale facute de catre kinetoterapeut, obiectivele si metodele planului de recuperare sunt stabilite de catre acesta, fiind individualizate și bazate pe nevoile reale ale pacientului.

*Anxietatea si depresia se trateaza de catre un psiholog specializat pe terapia cognitiv-comportamentala, pe care o asociaza cu sedinte de rTMS pentru cresterea semnificativa a eficientei terapeutice. Pentru rezultate si mai bune, aceste sedinte se pot alterna cu sendinte de terapie manuala si rPMS efectuate de catre kinetoterapeut, in vederea relaxarii musculare.

Connect

Log In or Register